Президент України Володимир Зеленський висловився у підтримку відкриття роботи непродовольчих ринків за умови дотримання санітарних вимог, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

Джерело: офіційне інтернет-представництво Президента України.

На думку президента, для забезпечення рівних умов, відкритими після карантину мають бути не лише продовольчі ринки та непродовольчі магазини, але й непродовольчі ринки.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

В Україні значна кількість дрібних підприємців отримує дохід саме таким способом, тому обмеження функціонування такий торгових майданчиків може бути розціненим як створення недобросовісної конкуренції.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити й ринки. На таких самих умовах, що й продовольчі: з усіма заходами безпеки для людей, щоб мінімізувати ризики зараження", – сказав Володимир Зеленський.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що після 22 травня карантин в Україні через коронавірусну інфекцію можуть продовжити. Голова уряду зазначив, що зараз важко щось прогнозувати, адже Україна знаходиться на піку захворюваності коронавірусом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Львів'ян не пустять в парки і ресторани, поки вся Україна виходить з карантину.

Як повідомляв портал Знай.ua, Львів'яни дорвалися до ресторанів у пік епідемії - танці в масках, веселощі та ріки алкоголю.

Також Знай.ua писав, що у Києві послабили карантин - салони краси вже працюють, а ось ТЦ доведеться почекати.