На півдні Одеської області утворилася вибухонебезпечна ситуація, коли слабка центральна влада практично віддала регіон на поталу місцевим ОЗУ (організована злочинна група). Найбільшу небезпеку становить угруповання екс-нардепа Олександра Дубового.

Про це розказав блогер Ігор Лесєв у своєму черговому випуску програми ″Не добрий вечір″.

За словами Лєсєва, українська влада в Бессарабії представлена лише номінально: "Така собі ДНР, що причаїлась, зі своїми місцевими законами".

″Ми ж бачимо, що центральна влада в країні слабка. Місцеві елітки давно вже живуть за своїми неписаними законами. А той же Дубовий створив в районі закриту мережеву ОЗУ. У неї включені всі - місцеві силовики, чиновники, депутати. Така собі сицилійська Коза ностра″.

Журналіст звернув увагу на гучний випадок, який стався під час декомунізації. Так, на малій батьківщині Дубового, в селі Шевченкове Кілійського району, сільрада перейменувала вулицю Радянську на вулицю Олександра Дубового.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

″Це такий Радянський Союз в мініатюрі. Місцеві начебто за рознарядкою проводять декомунізацію. І тут же падають ниць перед місцевим паханом ... Ви розумієте, до якого кріпосного стану доведені місцеві люди? Вони за викладену плитку і проведене освітлення називають центральну вулицю ім'ям братка″, - зазначив Лєсєв.


Блогер розповів про те, що екс-нардеп не рахується з приватною власністю мешканців регіону:

″Ось якщо ви надумаєте посадити картопельку на грядці, неодмінно вийде конфуз. У якийсь момент обов'язково з'ясується, що грядка, виявляється, не ваша. Як і вирощений на ній урожай. Ось просто запам'ятайте: у Кілійському районі є два види власності - поки що ваша і та, що вже забрав Дубовий″.

Має Олександр Дубовой і соратників-однодумців.

″Консильери Дубового - керівник Кілійської ОТГ Павло Бойченко. Іноді він плутає ОТГ з ОЗУ і тоді у місцевих фермерів раптом пропадає земля. Останній такий яскравий випадок з сільгоспкооперативом ″Маяк″. 200 мужиків прийшли на свої поля, а виявилося, що вони вже не їхні. І Дубовий з Бойченком ось взагалі ні до чого. І зауважте, ці пацани завжди і у всьому ні до чого″, - зазначає Лєсєв.

Блогер не забув нагадати про гучний скандал з одеським заводом ″Краян″, який виробляв кранове обладнання.

″Заходить туди Дубовий і завод припиняє бути заводом. Зате мерії міста будівлю заводу продається за ціною, як ніби він стоїть на Манхеттені. Втрати бюджету міста перевищують 90 мільйонів. Справа гучна, по ній ще проходить мер Одеси Труханів. А в січні цього року суд призначає заставу Дубовому в 16 мільйонів. Офігенна математика. Втрати бюджету 92 мільйони, а заставу — 16″.

Інший фігурант цієї ж справи - депутат Одеської облради Олег Бабенко. Ще в 2018 році він пропонував детективу НАБУ півмільйона доларів, щоб закрити справу ″Краян″. Минуло вже два роки, а Бабенко досі депутат.

Лєсєва підкреслив, що нова влада мала рік, щоб дубові, бабенки і бойченки понесли заслужене покарання, однак цього не сталося.

″Купа людей зараз сидить без роботи і засобів до існування. І держава нічого їм не може дати. Ні гідної соціальної допомоги, ні якихось продуктових пайків, ось нічого. І тут немає п'яти причин, чому ми сидимо в усьому цьому лайні. Їх всього дві. Перша - це вгодовані жуки-скарабеї, які не збираються міняти правила гри. Для них Україна - це велика солодка гнойова купа. І друга причина - це балакуча, але дуже безініціативна нова влада. Вона погрожує таким ось дубовим пальчиком. А ті вже навіть не бояться, а продовжують створювати в Україні свої закриті гнойові купи″, - підсумував Ігор Лєсєв.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ігор Лєсєв жорстко відреагував на звинувачення Чорновол

Як повідомляв портал Знай.ua, Лєсєв розкритикував бездіяльність влади під час пандемії

Також Знай.ua писав, Ігор Лесєв жорстко розкритикував дії уряду Шмигаля