Президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження санкцій проти російських сайтів. Раніше таке рішення виніс Рада національної безпеки і оборони. Це означає, що санкції проти російських сервісів будуть діяти ще один рік з можливим подальшим продовженням.
Санкції проти російських сайтів і соціальних мереж діють з 2017 року. Тоді президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти провідних російських інтернет-порталів. У список потрапили відразу кілька найбільших соціальних мереж, в число яких увійшли “Вконтакте” і “Однокласники”.

Зеленський і Єрмак, фото ОПУ
Зеленський і Єрмак, фото ОПУ


Крім того, указом була заборонена робота і пошукової системи “Яндекс”, а також всіх сервісів, включаючи “Яндекс.Метрику”, “Яндекс.Гроші” та інших. Також серед “потерпілих” виявилися поштовий сервіс Mail.ru платформа бухгалтерської звітності 1C, антивірусне програмне забезпечення від “Лабораторії Касперського” і “Доктор Web”. Пізніше в санкційний список була додана і платіжна система Webmoney.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко потужно відреагувала на "віце-прем'єра" Саакашвілі - "Ми з ним сідаємо..."

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще