МОЗ планує реалізувати ініціативу Шахова масового тестування на антитіла до COVID-19. Про це повідомляється на сайт Офісу президента.

Шахов буде контролювати, щоб українців протестували на антитіла до COVID-19 з допомогою українських тестів

Володимир Зеленський почув Команду Шахова і доручив МОЗ запустити в Україні масове тестування на антитіла до COVID-19.

З такою ініціативою народний депутат України Сергій Шахов неодноразово звертався до Міністерства охорони здоров'я з трибуни Верховної Ради.

Саме Шахов став першим політиком, який вилікувався від коронавіруса і першим заявив про готовність стати донором для лікування важкохворих пацієнтів за допомогою переливання крові.

За його словами, якщо б Президент і МОЗ оперативніше відреагували на звернення народного депутата, тестування на антитіла могли б почати ще в квітні і це б врятувало десятки життів українців.

Шахов також сказав, що не тішить себе ілюзіями про те, що тепер в боротьбі з коронавірусом в Україні відбудуться глобальні зміни. Проте сподівається, що якісь зрушення на краще все ж будуть.

«Я буду особисто тримати це питання на контролі, щоб під час масової діагностики використовувалися тест-системи, розроблені саме українськими вченими. Вони вже успішно зарекомендували себе не тільки в нашій країні, а й закордоном. Поки українські чиновники закуповують іноземні тести втридорога, наші вітчизняні тести вже закуповують сусідні держави. При цьому, вартість українського тесту в десятки разів дешевше, ніж іноземні аналоги», – зазначив Сергій Шахов.

Як повідомлялося, оціночні випробування імуноферментних тест-систем на наявність антитіл до COVID-19 українського виробника НВК "Діапроф-Мед" визначили їх якісні показники на дуже високому рівні. Оціночні випробування тест-систем проводилися НМУ ім. Богомольця під керівництвом доктора медичних наук, професора Ольги Голубовської.

Нагадаємо, раніше Сергій Шахов пройшов тестування на наявність антитіл за допомогою української тест-системи. Дослідження показали наявність високого кількість антитіл у крові Шахова. Також антитіла до коронавирусу були виявлені в крові тещі Шахова, яка хворіла на пневмонію ще в лютому разом з дітьми політика.

Перший виступ на трибуні після одужання від коронавірусу. Україна не може дозволити собі не працювати півроку. Чиновники не знають, що робити та як вийти із кризи. Сьогодні у Верховній Раді озвучив конкретні кроки. 1. Провести масове безкоштовне тестування на антитіла усіх українців, які мали протягом року схожі на коронавірус симптоми і одужали. 2. Тим громадянам, в крові яких будуть виявлені антитіла, видати картки імунітету і дозволити повернутися до нормального життя. 3. Запровадити податкові канікули для малого та середнього бізнесу. 4. Створити по всій Україні банки крові з антитілами для лікування важкохворих. 5. Організувати роботу групи вчених, які займуться розробкою ліків, за державної підтримки та сприяння. 6. Продовжити карантин та надати фінансову підтримку тим, хто не має антитіл, а також громадянам, які входять до груп ризику.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще
Geplaatst door Сергій Шахов op Vrijdag 24 april 2020