Про це написала глобальний амбасадор відновлюваної енергії в світі, співачка Руслана Лижичко на своїй сторінці в Facebook.

Вона спростувала поширену в ЗМІ інформацію щодо замовного пропагування «зеленої» енергетики, зазначивши, що займається цим з 2005 року. Та наголосивши, що ініціатором інформаційної кампанії став кум Путіна та олігарх Ігор Коломойський.

«Твердження того, що «Співачка Руслана Лижичко включилася в інформаційну кампанію Ріната Ахметова, за яку отримала 20 тисяч доларів», є маячнею з усіх точок зору.

Моя «інформаційна кампанія за перехід на зелені джерела» триває з 2005 року. Рінат Ахметов не має жодного відношення до цієї моєї активності», - написала Лижичко.

Вона також зазначила, що завжди оприлюднює інформацію щодо отримання фінансування чи партнерської підтримки.

Лижичко звернула увагу, що після вкиду фейкової новини її активно поширили інтернет-ресурси, пов’язані з бізнесменом Ігорем Коломойським.

«Мотивація «міжолігархічної видової боротьби» теж читається неозброєним оком. І зрозуміло, чому мене намагаються дискредитувати. Адже я із своїми закликами до переходу на чисті відновлювані джерела, не вписуюсь в меседж «коломойських» ресурсів, що «зелена енергія = Ахметов», - вважає Лижичко.

Нагадаємо, раніше в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець повідомила, що для виведення енергетики з кризи Мінекоенерго пропонує низку антикризових заходів, серед яких укладення меморандуму з інвесторами про зниження «зеленого тарифу», зупинення будівництва нових сонячних та вітрових генеруючих потужностей по системі «зеленого» тарифу та перехід на конкурентну систему підтримки (аукціони), реформа системи спецзобов’язань перед виробниками електроенергії.