Про це у коментарі повідомила депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон, яка зазначила, що в минулі кілька років інвестиції в Україну надходили тільки завдяки зеленій енергетиці.

«Прямі іноземні інвестиції в Україну надходили в основному з сектора відновлюваної енергетики. Якщо Україна його знищить, втратить 2,9 млрд євро в наступному році», - заявила євродепутат.

У той же час вона підкреслила, що будівництво відновлюваної енергетики допомагає країні будувати нові енергетичні підприємства, які вийдуть на заміну застарілим і неекологічних.

За словами євродепутата, саме щоб зберегти можливості розвитку екологічної та нової енергетики Україна повинна знайти з інвесторами збалансоване рішення щодо зниження розмірів зелених тарифів.

«Україні потрібні технології, потрібні інвестиції. Важливо дотримуватися того, що у країни є закон (який гарантує оплату за зелену електроенергію – ред.), а не руйнувати все», - додала Віола фон Крамон.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Як повідомлялося, в Україну з 2010 року було інвестовано понад 8 млрд євро інвестицій у рамках будівництва підприємств зеленої енергетики (сонячні, вітрові станції, малі ГЕС та біо-ТЕС).

15 травня у Кабінеті міністрів України відбулася зустріч голови уряду Д. Шмигаля з гравцями ринку та профільними асоціаціями, які є представниками інвесторів в зелену енергетику України з США, Норвегії, Швеції, Німеччині, Туреччині, Іспанії, Франції та інших країн.

На думку гравців ринку і профільних асоціацій, переговори пройшли конструктивно і всі сторони сподіваються на поточному тижні підписати меморандум, в якому будуть прописані компромісні рішення, які вигідні державі і не зупинять інвестиції в зелену енергетику.

Раніше в. о. міністра енергетики Ольга Буславець заявляла, що найближчим часом Минекоенерго відновить переговори з інвесторами в проекти відновлюваної енергетики, а міністерство протягом тижня напрацює проект меморандуму для обговорення. Очікується, що в меморандумі будуть прописані умови реструктуризації «зеленого тарифу», будівництва нових станцій та інші положення для сталого розвитку сектора.

За словами генерального менеджера норвезької NBT, компанія сподівається досягти компромісного рішення в переговорах з Кабінетом міністрів України, щоб реалізувати свій план інвестування 400 млн євро в будівництво вітроелектростанції в Херсонській області.

«Ми щиро хочемо допомогти Україні рости, багатіти і стає більш зеленою. Зараз будуємо проект в Херсонській області вартістю 400 млн євро. Однак є ризик у тому, що у випадку певних змін ми не зможемо повертати гроші нашим партнерам, і тоді ми вийдемо в дефолт», - сказав він.