В Україні необхідно ввести індивідуальні ліцензії на на проведення лікарями медичної практики.

Про це у вівторок, 19 травня, заявив очільник МОЗ Максим Степанов в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За словами міністра, така індивідуальна ліцензія повинна стати додатковим фактором підвищення якості медичної допомоги та медпослуг.

"Я думаю, що індивідуальна медична ліцензія в Україні має бути. Вона буде додатковим фактором підвищення якості медичної допомоги та медпослуги. І без індивідуальної ліцензії неможливо введення основ медичного страхування", - сказав Максим Степанов.

Максим Степанов
Максим Степанов

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще
При цьому міністр підкреслив, що сама процедура ліцензування повинна бути простою і не потрібно вигадувати ніяких страшилок.
“Без індивідуальної ліцензії неможливо введення основ медичного страхування. Коли ми говоримо про ліцензування, ми не повинні малювати собі страшилку. Як тільки держава видала лікаря диплом і сертифікат про закінчення інтернатури, то він вже ліцензований”.
Оскільки МОЗ ініціює введення процедури професійного ліцензування лікарів (також відомого як індивідуальна ліцензія лікаря), то співзвучність з уже наявною ліцензією на медичну практику викликає певні непорозуміння.

Тому потрібно розуміти, що ліцензія на професійну лікарську діяльність не скасовує ліцензію на медичну практику.

Індивідуальна ліцензія повинна замінити сертифікати лікарів-спеціалістів та посвідчення про присвоєння кваліфікаційних категорій.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Степанов пояснив, чому не можна пологи зробити безкоштовними

Як повідомляв портал Знай.ua, Максим Степанов розповів основи нової медреформи

Також Знай.ua писав, українців будуть масово тестувати на Covid-19.