Про це заявила нардеп Людмила Буймістер в ефірі телеканалу Україна 24.

«У Фонду Держмайна щороку є план приватизації цих 4 обленерго і саме через те, що в нас немає нормальної системи RAB-регулювання, вони щороку не можуть цей план виконати. Тому їх оцінка цієї методології теж буде ключовою, і я сьогодні направила на них відповідне звернення, щоб вони надали свою позицію», - зазначила Людмила Буймістер.

За її словами, запропонована методика RAB-тарифу повинна бути переглянута, оскільки не відповідає міжнародному досвіду та знецінить активи обленерго.

«Регулятор запропонував таку методологію, якої в принципі в інших країнах в світі, де запровадили успішно RAB-регулювання, не було. Регулятор ділить існуючі активи обленерго і оцінює їх прибутковість в 1%. Фактично це означає, що ці активи стають безкоштовними», - підкреслила Буймістер.

Нардеп заявила, що також надіслала свої пропозиції щодо RAB-тарифу до НКРЕКП, ґрунтуються на тому досвіді роботи над цією темою в Польщі та Румунії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше депутатка заявляла, що НКРЕКП прийняли методологію без урахування позиції ринку.