Про це заявив директор «Газтрон-Україна» Владислав Колодяжний.

«Вважаю, що швидко піднімати акциз або приймати такі радикальні рішення, не прорахувавши варіантів і не користуючись об'єктивними цифрами та аналітикою, просто злочинна історія», - сказав Колодяжний.

Він підкреслив, що представлені «Укртатнафтою» аргументація та фактаж для Мінекономрозвитку не відповідають дійсності.

«Я бачив це лист, що «Укртатнафта» склала в якості аргументації для міністерства відповідно. Всі факти, викладені в цьому листі, насамперед, не відповідають дійсності. Ні цінові позиції, які вони озвучували за котируванням, ні відповідно частки ринку, які вони призначають тим або іншим гравцям, ні, власне кажучи, баланс не пораховано. Це абсолютно повна маніпуляція фактами», - сказав Колодяжний.

зокрема, він зазначив, що ціна скрапленого газу, поки розглядалося це лист, зросла. Зараз вона становить 350 доларів, що вище, ніж бензин, на поточний момент часу. У той час як у листі «Укртатнафти» вказана ціна в 50 доларів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Ринок дуже волатильним, і посилатися на якісь виключно цифри в якийсь момент часу – це не об'єктивна інформація. Я сподіваюся, що Минэкономрозвитку захоче всебічно вивчити спочатку це питання, і потім в подальшому вже приймати якісь рішення», - сказав Колодяжний.

Нагадаємо, що в грудні Укртатнафта Коломойського пропонувала підняти акциз на скраплений газ. Відповідну поправку в законопроект №2317 вносила депутат Ольга Василевська-Смаглюк, раніше довгий час працювала на телеканалі олігарха Ігоря Коломойського 1+1. Її ініціатива предпалагала зростання акцизу на автомобільний газ в 2,7 рази, що привелобы до зростання ціни автогазу на 5 грн/л. Тоді правка не була підтримана.

Сьогодні Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі має поставити крапку у цій ініціативі. У свою чергу, з різкою критикою комісії виступив депутат Олександр Дубинський близький до олігарха. За його інформацією Міністерство вважає, що для введення мит немає достатніх повноважень.

Раніше директор НТЦ «Психея» Сергій Сапегін заявив, що підвищення акцизу на зріджений газ і мита на імпортне дизельне паливо приведе до зростання цін на заправках і вдарить по найменш платоспроможним українцям.