Про це повідомляє Державна служба статистики.

За інформацією Держстату, електростанції України у січні-квітні поточного року знизили виробництво електроенергії на 10,9% порівняно з аналогічним періодом 2019 року - до 49,73 млрд кВт-ч.

Зокрема, теплові електростанції (ТЕС і ТЕЦ) виробили на 19,7% менше ресурсу за цей період, ніж роком раніше, - 17,34 млрд кВт-год, що склало 34,8% генерації електроенергії в країні.

Атомними електростанціями (АЕС) країни було вироблено 28,88 млрд кВт-год, що на 4,6% менше, ніж за чотири місяці 2019 року. У загальній генерації це склало 58%.

Генерація електроенергії гідроелектростанціями (ГЕС) впала на 24,4% - до 2,23 млрд кВт-ч. ГЕС виробили 4,4% електроенергії в країні.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України затвердив новий прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, який передбачає загальне зменшення споживання на 9,5%.