Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вважає правильним ухвалення в Україні нового енергетичного балансу, який передбачає зниження виробництва електроенергії всіма традиційними енергогенерувальними підприємствами.

Про це заявив глава НКРЕКП Валерій Тарасюк у інтерв'ю "Бізнес Цензор", зазначивши, що таке рішення було виправданим у зв'язку з різким падінням споживання електроенергії через коронавірус.

"Згубний наслідок пандемії для енергетики – це зниження споживання. Якщо переходити до більш глобальних причин, наша енергетична інфраструктура історично розрахована на куди більше споживання", – сказав глава НКРЕКП.

Водночас він підкреслив, що цей документ є орієнтиром, його завдання – стабілізувати ситуацію на енергетичному ринку України.

"Цей прогнозний баланс розробляв системний оператор НЕК "Укренерго". З технічної точки зору, у нас немає підстав сумніватися в професіоналізмі диспетчерів "Укренерго", – запевнив Тарасюк.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За його словами, фахівці "Укренерго" спиралися на технічну доцільність, характеристики мереж і прогнози споживання.

Він також додав, що, порівнюючи з попереднім енергобалансом, який був затверджений в березні, в поточному зменшена вироблення всієї генерації.

Нагадаємо, тимчасова виконувачка обов'язків міністерки енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець ініціювала створення Антикризового енергетичного штабу.

Перше засідання Штабу під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося 29 квітня. Результатом став оновлений енергетичний баланс на 2020 рік, який знизив напругу в області, надавши розуміння роботи енергетиків до кінця року, що дозволяє нормалізувати роботу підприємств.