«Введення мит, за експертними оцінками, безумовно, призведе до збільшення роздрібних цін для кінцевих споживачів. Оскільки мита ляжуть в собівартість готових нафтопродуктів, відповідно, будуть збільшувати роздрібну ціну для кінцевих споживачів», - сказала Привалова.

За словами експерта, запровадження мита призведе до зростання цін на нафтопродукти як імпортовані, так і вітчизняного виробництва.

«При введенні імпортних мит це збільшує собівартість імпортного ресурсу. Відповідно, ціна в роздробі збільшиться. Що буде відбуватися з ціновою політикою національного виробника? Він теж буде мати можливість збільшити ціну для кінцевого споживача. Безумовно, можна говорити про те, що станеться збільшення цін на нафтопродукти, як національного виробництва, так і імпортовані в Україну з інших країн», - пояснила Привалова.

Нагадаємо, раніше політолог Кирило Сазонов заявив, що близькі до олігарху Ігорю Коломойському люди намагаються домогтися введення акцизу на імпорт дизпалива і скрапленого газу, що призведе до підвищення цін на заправках.

У грудні 2019 "Укртатнафта" бізнесмена Ігоря Коломойського пропонувала підняти акциз на скраплений газ. Відповідну поправку в законопроект №2317 вносила депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк. Її ініціатива передбачала зростання акцизу на автомобільний газ в 2,7 рази, що призвело б до зростання ціни автогазу на 5 грн/л. Тоді правка не була підтримана.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У п'ятницю міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі має поставити крапку з даної ініціативи, з різкою критикою комісії виступив нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський, якого видання називає близьким до олігарха. За його інформацією, в міністерстві вважають, що для введення мит немає достатніх повноважень.