Про це заявив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов.

«Це позначиться на аграріях, бо Україна споживає близько 7 мільйонів тонн дизельного палива в рік. І, звичайно ж, значну частину споживають трактори і комбайни, які обслуговують сільгосппідприємства. Тому ми категорично не підтримуємо таке починання», - сказав Горбачов.

На його думку, єдиним бенефіціаром введення мита буде група Приват, а всі інші споживачі отримають суттєву навантаження від збільшення ціни дизпалива в районі 3-4 гривень на тонні. Він також підкреслив, зростання ціни на імпортне дизпаливо приведе також до підвищення цін на вітчизняне.

«На нашу думку, це чисто лобістський рішення, яке покликане вирішити проблеми однієї групи», - вважає Горбачов.

Нагадаємо, раніше політолог Кирило Сазонов заявив, що близькі до олігарха Коломойського люди намагаються домогтися введення акцизу на імпорт дизпалива і скрапленого газу, що призведе до підвищення цін на заправках.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У свою чергу директор НТЦ «Психея» Сергій Сапегін підкреслив, що підвищення акцизу на зріджений газ і мита на імпортне паливо дизельне вдарить, насамперед, по найменш платоспроможним українцям.