Про це заявив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

«Відомо, хто лобіює прийняття рішення про мита, це група «Приват». Поки нічого зробити не вдалося. Подивимося, чим вся ця історія закінчиться. В принципі, вона виглядає так само, як і в минулому році. Тобто, є один суб'єкт, який зацікавлений в обмеженні імпорту десяти продуктів, тим більше, з якогось обраного держави», - сказав Марунич.

На його думку, підвищення акцизів і введення мита серйозно вплине на ринок, тому в уряді поки роздумує над необхідністю прийняття такого рішення.

«На ринок це буде впливати, швидше за все, досить серйозно, тому державні органи, держава в особі комісії та уряду, я так зрозумів, що поки не готові до такого роду обмежень. Тому рішення не прийнято», - сказав Марунич.

Нагадаємо, народний депутат України, член комітету ВР з питань економічного розвитку Людмила Буймістер заявила, що підвищення акцизу на зріджений газ і введення мита на дизпаливо суперечить стратегії уряду, спрямованої на зниження тарифів і підвищення підтримки національного виробника.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше ЗМІ повідомили, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки зняла з порядку денного розгляд питання про додаткові акцизи і квоти на скраплений газ і дизельне паливо. У міністерстві зазначили, що рішення потребує доопрацювання і буде включено до порядку денного наступного засідання комісії.