Про це заявив директор НТЦ «Психея» Сергій Сапегін.

«Розгляд цих питань несвоєчасно, тому що економіка виходить з карантину, і ми, насправді, ще поки не знаємо, як карантин позначився на структурі споживання нафтопродуктів, наскільки платоспроможним буде попит, і взагалі, що буде з ринком», – сказав Сапегін.

На думку експерта, української влади спочатку слід розібратися в економічній ситуації в країні, а потім приймати якісь рішення по зміні податкового навантаження на ті чи інші джерела поставок нафтопродуктів.

Крім того, він підкреслив, що у даний час ціни на ринку дизпалива досить високі, що забезпечує диверсифікацію поставок, і немає необхідності вводити додаткові обмежувальні заходи.

«Український ринок так і преміальний, тобто, ціни досить високі, що забезпечує диверсифікацію постачань з різних джерел. І в цьому плані не зовсім зрозуміло, для чого треба вводити ще якісь додаткові заходи», - зазначив Він.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки зняла з порядку денного розгляд питання про додаткові акцизи і квоти на скраплений газ і дизельне паливо. У міністерстві зазначають, що рішення потребує доопрацювання і буде включено до порядку денного наступного засідання комісії.

Політолог Кирило Сазонов раніше заявив, що близькі до олігарха Коломойського люди намагаються домогтися введення акцизу на імпорт дизпалива і скрапленого газу, що призведе до підвищення цін на заправках.

У свою чергу президент Української зернової асоціації Микола Горбачов підкреслив, що введення мита на імпортну свинину призведе до зростання цін на нього і негативно позначиться на аграріях, які є ключовим його споживачем.