Про це заявив голова Союзу українського селянства Іван Томич.

«Якщо ситуація зміниться в сторону зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, то це серйозно економічно ускладнить діяльність всіх форм господарювання, особливо знову середніх і дрібних. Тому що збирання врожаю і осінньо-польові роботи забирають дві третини по кількості паливно-мастильних матеріалів річної потреби. А якраз в цей період, якщо відбудеться зростання ціни, це серйозно ударить по і так слабкій економіці господарств», - сказав Томич.

За його словами, нині продовольча безпека країни тримається на стабільній роботі агропромислового комплексу, особливо середніх та дрібних підприємств. І погіршення економіки таких господарств через зростання вартості паливна може спричинити продуктові кризи.

«Здорожчання палива буде призводити до не просто ускладнення економіки господарств, а до продовольчої нестабільності, особливо по окремих продуктах. І осінь цього року вже може показати окремі продуктові кризи», - вважає Томич.

За повідомленням ЗМІ, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономіки 22 травня відклала прийняття рішення щодо акцизів і квот на скраплений газ і дизельне паливо.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, у лютому на спільній прес-конференції голова Нафтогазової асоціації України Неля Привалова, директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков, виконавчий директор Української зернової асоціації Сергій Іващенко заявивши, що введення мита в розмірі 8,46% на імпортовані з Росії дизельне паливо і скраплений газ призведе до неминучого підвищення цін для всіх споживачів та виступили за збереження вільного і конкурентного ринку без штучних обмежень.