Дитяча письменниця Лариса Ніцой розкритикувала українців, які розмовляють російською мовою, та закликала нарешті піднятися з колін та "прогнати" з держави "русскую речь", яка вже стала невід'ємною частиною України.

Відповідний допис вона оприлюднила на власній Facebook-сторінці.

Так, за її словами, в тому, що на рідну мову в державі постійно наїжджають – винуваті саме українці, які змирилися з цим.

"Перша категорія – це українці, предки яких розмовляли українською. Але імперсько-більшовицько-совєцька влада так їх зацькувала, закатувала, висміяла, дискримінувала – зґвалтувала, що вони здалися. Вони не витримали тиску. Вони намагалися вижити – і заговорили російською. Вони отримали таку глибочезну психологічну травму, що й досі з неї не вибралися.

Друга категорія – приїжджі, які з різних причин в різний час потрапили в Україну. Чи то їх прислали на роботу, чи то вони прийшли на нашу землю нас убивати і захоплювати наші землі. Вони оселилися тут, народили нащадків, які кажуть: "Наша радная речь – руская".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Лариса Ніцой, фото Facebook
Лариса Ніцой, фото Facebook

Тепер ці дві категорії людей об’єдналися й воюють проти української мови. Замість підкоритися загальному правилу, в Україні – українська мова, - вони диктують українцям умови, вилазять на голову, нав’язують свої правила. І українці мовчки це ковтають. Або не мовчки, слабо обурюючись", - наголосила Ніцой.

Окрім цього, вона закликала українців домінувати в плані мови, адже це саме наша країна і ми маємо встановлювати правила:

"Ми моноетнічна нація, яка споконвіку живе на своїй землі. Так, серед нас живуть представники інших націй. Представники! Але їх мало, щоб диктувати умови і талдичити про багатонаціональність. І не вони повинні встановлювати правила для українців.

Лариса Ніцой, фото: Facebook
Лариса Ніцой, фото: Facebook

В Росії що, живуть лише росіяни? Там якраз живе багато націй. Але там державна мова – російська! І всі підкорюються цьому правилу.

Україна названа Україною на честь народу, який тут живе. Назва цьому народові – українці. В Україні повинна панувати українська мова. Так, панувати. Домінувати. Це Україна".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ніцой виявила кричущі прогалини в українській школі.

Як повідомляв Знай. ua, скандальна Ніцой жорстко накинулася на кримських татар.

Також Знай. ua писав, що Ніцой напала на Зеленського через зниклих пряників і "пі*дливых" обіцянок.