Письменниця Лариса Ніцой жорстко розкритикувала сучасну українську школу за надмірну кількість уроків з точних наук навіть для тих дітей, які більше тяжіють до гуманітарної сфери.

На її думку, така модель освіти давно застаріла і є пережитком радянського минулого. Свою точку зору Ніцой виклала на особистій сторінці в Facebook.

"Мене дістала школа. До печінок. Іноді хочеться зарватися (не в школу, ні) Міністерство освіти і когось відметелили. Я — гуманітарій. Мій чоловік гуманітарій. Мій син — гуманітарій. Він навчається в англійській спеціалізованій школі — гуманітарній. Беру свіженький розклад уроків свого гуманітарія. В тиждень: чотири (!) рази — математика. Три (!) рази — фізика. Один (!) раз українська література. Серйозно?!" - емоційно зауважила письменниця.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Виходячи з свого досвіду, вона підкреслила, що їй і чоловіку в житті практично ніколи не знадобилися знання, отримані при вивченні точних наук, оскільки вони обрали професії, в яких це не потрібно. Однак радянська система освіти не передбачала варіативності предметів для учнів з різними складами розуму, і зараз цю практику продовжують застосовувати в сучасних школах.

"Нехай ми вчилися в радянській школі-муштрі. А зараз вже нова школа, українська! У мене питання, чому в мого сина, гуманітарія, немає уроків риторики або ораторської майстерності? Чому в нього, гуманітарія, немає уроків психології, щоб вчитися розпізнавати конфлікт і запобігати його або вчитися будувати дружні стосунки? Або це не потрібно в житті?" пише Ніцой.

Крім того, вона не задоволена тим фактом, що у її дитини зовсім не буде часу на заняття улюбленими справами.

Нагадаємо, щорічно після розслабляючого літа настає осінь, а разом з нею досить напружений і стресовий період для батьків першокласників.

Як повідомляв раніше Знай.uа, в Україні планують ввести штрафи за фізичне і моральне знущання в школах (буллінг).

Знай.uа писав про те, що з нового навчального року в Україні набуває чинності реформа освіти.