Заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував введення в дію на постійній основі камер автоматичної фіксації порушень швидкісного режиму. Ця система до цього працювала в тестовому режимі, однак з опівночі 1 червня 2020 року штрафи, зафіксовані камерами, необхідно буде сплачувати. Першим автомобілем, який спіймали "на гарячому", став Audi Q7.

Відповідним дописом заступник міністра Арсена Авакова поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Історично першим офіційно зафіксованим порушником швидкісного режиму став автомобіль Audi Q7, який рухався по Чоколівському бульвару в 00 01 хвилину зі швидкістю 75 кілометрів на годину при дозволеному швидкісному режимі на цій магістралі - до 70 кілометрів на годину", - написав Геращенко.

Як пояснив представник МВС, місце для встановлення цієї камери й справді відрізняється високими рівнем серйозних ДТП.

"Цей автомобіль був зафіксований камерою, розташованою за адресою Чоколівський бульвар 24.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ця камера встановлена саме там, так як це одне з місць концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

У цьому місці в Чоколівський бульвар, через нерегульоване перехрестя, вливається дорожній трафік з вулиці Авіаконструктора Антонова і водії, які рухаються з боку Севастопольської площі з перевищенням швидкості, не встигають зреагувати і загальмувати", - розповідає Геращенко.

Автофіксація порушень ПДР, фото YouTube
Автофіксація порушень ПДР, фото YouTube

Також заступник Аваков пояснив і принципи роботи з новими штрафами.

"Тепер власниці Audi Q7 на адресу її реєстрації, прийде лист з повідомленням про правопорушення, з QR кодом, за яким вона зможе подивитися відеофайл з місцем і часом події і з інформацією про суть події.

Якщо вона сплатить штраф протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то його сума складе 127,5 гривень. Якщо після 10 днів - 255 гривень.

Якщо не сплатить, з якої-небудь причини, то штраф буде стягуватися через систему Виконавчої служби Міністерства юстиції.

Якщо громадянин не згоден з постановою про порушення ПДР, зафіксованому в автоматичному режимі, він може його оскаржити, звернувшись до Департаменту патрульної поліції або до суду", - пише Геращенко.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Геращенко показав обличчя "ґвалтівників" в погонах з Кагарлика - "Так буде з кожним ..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Під Житомиром знайшли сім закривавлених трупів на березі річки.

Також Знай.ua писав, що За киянами почнуть стежити з 1 червня - хто ризикує отримати "листи щастя" і де будуть камери.