Про це повідомляють журналісти програми Наші Гроші.

Охорона в київському офісі повідомила про те, що керівництво Центренерго переїхало в Козин під Києвом. Журналісти знайшли компанію в лісі, а дорога до неї була перегороджена трактором. Виявилося, що компанію вивезли в санаторій, який обслуговував її працівників. Зовні територія схожа на базу відпочинку, однак по периметру обтягнута колючим дротом.

Фонд державного майна, який володіє основною часткою Центренерго, разом з експрем'єром Олексієм Гончаруком почав зміну лояльного до Коломойському керівництва енергокомпанії. Однак поки цей процес йшов в судах, Центренерго встигло виїхати і забарикадуватися.

А трактор, як відзначають журналісти, це не тільки спосіб маскувати дорогу, а символ того, як Ігор Коломойський намагався захистити держпідприємство від держави.

Як повідомлялося, влітку 2019 році в держкомпанії «Центренерго» був призначений новий менеджмент, якого пов'язують з групою «Приват» Ігоря Коломойського.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За інформацією видання «Цензор.нет», державне «Центренерго» початок постачати за заниженими цінами електроенергію на підприємства групи «Приват» - Нікопольський і Запорізький завод феросплавів, «Дніпроазот», а також трейдера «Юнайтед Енерджі».

Крім того, в серпні 2019 "Центренерго" підписала договір на поставку вугілля з Росії на 400 млн грн з ТОВ "Нафта Форс", засновник і директор якої був оператором на АЗС ANP (входить у групу "Приват") в Києві. Структури з орбіти Коломойського відвантажували на «Центренерго» вугілля за 3165 грн за тонну, що вдвічі більше від ринкової на той момент - 1741 грн за тонну.

За підсумками 2019 збитків держкомпанії склали 2,5 млрд грн, хоча 2018 рік компанії закінчила з 1,4 млрд грн прибутку.

У середині травня тимчасово виконуюча обов'язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец розкритикувала дії «Ценренерго», яка почала купувати і використовувати на теплоелектростанціях газ компанії "Юнайтед Енерджі" замість вугілля українських шахт.

20 травня президент України Володимир Зеленський пообіцяв організувати успішну приватизацію «Центренерго» навіть незважаючи на збитки, які виникли в результаті управління компанією людьми Коломойського.

Як повідомив телеграм канал «Всі ходи записані», після тривалих переговорів Зеленського з Коломойським було прийнято рішення про зміну керівництва компанії. В кінці травня Фонд держмайна призначив в. о. голови «Центренерго» Олександра Корчинського замість близькому до групи «Приват» Володимира Потапенка. Однак при цьому комерційним директором компанії як і раніше залишається Олександр Уваров, який пов'язаний з групою «Приват».