Про це йдеться в заяві ДТЕК, опублікованому на сайті компанії. Компанія спростовує всі звинувачення АМКУ і підкреслює, що буде відстоювати свої інтереси і репутацію в законодавчий спосіб.

ДТЕК не отримував попередні висновки розслідування АМКУ і вважає публікацію результатів із звинуваченнями на адресу компаній «ДТЕК Западенерго» і «Д. Трейдинг» частиною цілеспрямованої замовної кампанії проти ДПЕК і адміністративним тиском на приватний бізнес. Компанія підкреслює, що працює виключно в правовому полі і законодавчих рамках, які встановлені НКРЕКУ і погоджені Антимонопольним комітетом України.

На думку ДТЕК, озвучені АМКУ попередні висновки про монопольне (домінуюче) становище ДТЕК на «регіональному ринку комерційної продажу електричної енергії і балансування в години як мінімального, так і максимального навантаження» в торговій зоні острова «Бурштинської ТЕС» необґрунтованими та безпідставними.

Так, в компанії відзначають, що зазначеного ринку не існує ні в одному нормативному або законодавчому акті України. Крім цього, зазначається, що ДТЕК працює в торговельній зоні «Острова Бурштинської ТЕС» ринку електричної енергії України в умовах значної конкуренції з боку інших учасників ринку, значного адміністративного цінового регулювання з боку НКРЕКУ, але в рамках норм і правил, які визначені чинним законодавством. Компанія також наголошує, що реалізація всього обсягу електричної енергії здійснюється виключно за правилами, які визначені НКРЕКУ і погоджені Антимонопольним комітетом України. Більш того, будь-яких рішень НКРЕКУ щодо порушень компаніями діючих Правил або ліцензійних умов діяльності не приймалося.