Баканов запевняє, що секретні тюрми СБУ — це всього лишень "фантазії російських пропагандистів".

Очільник Служби безпеки Іван Баканов заявив, що в Україні немає жодних "таємних в'язниць СБУ", де нібито катують людей. А чутки про такі заклади цілеспрямовано поширюють російські пропагандисти. Так само, як і чутки про системні порушення прав людини.

З такою заявою Баканов виступив під час координаційної наради керівників правоохоронних органів держави в Офісі Генерального прокурора 4 червня в Києві.

координаційна нарада керівників правоохоронних органів
координаційна нарада керівників правоохоронних органів

"В Україні триває війна, зокрема і гібридна. Ми захищаємося не тільки від російських куль, а й від інформаційних атак і величезної цілеспрямованої брехні. Тому давно звикли до постійних "вкидань" про "секретні в'язниці СБУ". Ще раз підкреслюю - у Служби безпеки немає ніяких секретних в'язниць, де нібито когось катують. Це - фантазії російських пропагандистів", - заявив Баканов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами глави СБУ, сьогодні в спецслужбі звертають особливу увагу на те, щоб не допускати проявівпорушень прав людини чи тортур.

"Справедливість має бути сильною. Але вона не повинна виходити за встановлену законом межу. Саме такою межею є застосування тортур і приниження гідності людини", - сказав Баканов.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, НАБУ завела кримінальну справу на главу СБУ Баканова, його звинувачують у зловживанні повноваженнями

Як повідомляв портал Знай.ua, співробітники підрозділу кібербезпеки СБУ зафіксували зростання кількості фейків в регіональних інтернет-ЗМІ щодо ситуації з коронавірусом.

Також Знай.ua писав, українцям показали платні камери в СІЗО