9 січня стало відомо, що НАБУ відкрило кримінальне провадження проти глави СБУ Івана Баканова через можливе зловживання владою і ряд інших кримінальних правопорушень. Про це повідомляють "Українські новини".

"Матеріали зазначеного кримінального провадження спрямовані процесуальному керівнику – прокурору САП для вивчення, визначення підслідності та визначення органу досудового розслідування, який буде проводити досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні", - зазначається у відповіді НАБУ.

Іван Баканов
Іван Баканов

Раніше в суд надійшла скарга про те, що дії Баканова і в. о. начальника Головного слідчого управління СБУ містять склад кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч 2 ст. 256 (сприяння ОЗУ), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 3 ст. 382 (невиконання рішення суду), ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що главу СБУ Баканова помітили на відпочинку в Куршевелі в день авіакатастрофи МАУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Іван Баканов заявив, що сім-карти потрібно продавати виключно за паспортами.

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Разумков багато спілкується з Андрієм Богданом, проте часто з серйозними суперечностями.