Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував нову програму по боротьбі з безробіттям, у рамках якої буде створено півмільйона робочих місць. Він сказав, що зарплата на цих робочих місцях буде становити 6-8 тисяч гривень. Ці робочі місця повинні були бути створені ще в травні, але прем'єр заявив, що розраховувати на них можна буде через два тижні — тобто, у другій половині червня.

Шмигаль, фото з вільних джерел
Шмигаль, фото з вільних джерел

Звичайно, зарплати у 6-8 тисяч гривень для життя в Україні недостатньо. В країні наростає криза після карантину, і знижуються зарплати. Так, в березні середня зарплата по Україні становила 11 446 гривень, у квітні знизилася до 10 430 гривень. Мінімалка становить 4723 гривні.

Таким чином, запропоновані урядом зарплати 6-8 тисяч - це трохи вище мінімальної і істотно нижче середньої зарплати.

За прогнозами ЮНІСЕФ, в Україні понад 600 000 людей опиняться за межею бідності з кризи.межею бідності. За словами Зеленського це всі, хто отримує менше 250 доларів (щонайменше 6700 гривень) в місяць. Президент погодився, що це мало, але бідністю не вважає.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Гроші - фото pixabay
Гроші - фото pixabay

Шмигаль розповів, що нові місця з'являться насамперед у соціальній, комунальній та бюджетній сферах. Крім того, 170 000 місць з'являться у сфері будівництва в рамках проекту "Велике будівництво".

“зокрема, нам потрібні люди для ремонту доріг, мощення тротуарів та прибирання території. Буде багато вакансій”, — пообіцяв Шмигаль.

Економіст Олексій Кущ переконаний, що ці 500 000 робочих місць не вирішать проблеми безробіття. Навпаки, люди не захочуть отримувати такі низькі доходи, живучи від зарплати до зарплати, і оберуть інший шлях: стануть на облік в якості офіційно безробітних, щоб отримати допомогу від держави, і працювати в тіньовому секторі.

Щоб вирішити проблему з безробіттям і значною кількістю трудових мігрантів, необхідно розвивати підприємства та залучати інвестиції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський сказав, хто йому хоче "закрити рот".

Також Знай. ua писав, що Пальчевський показав, чому в Україні страшними темпами зростає бідність.