Вчора Верховна Рада поповнила Уряд новими очільниками. Призначили міністра культури та віцепрем`єра з питань європейської інтеграції. А от подання про призначення Романа Абрамовського на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів з парламенту несподівано відкликали. Представники фракції «Слуга народу» називають це форс-мажором, але є інформація, що за друга Порошенка-Захарченка в правлячої коаліції недостатньо голосів. Це і не дивно з огляду на трудову біографію кандидата, адже в 2013-2014 роках, під час Революції гідності, він працював помічником народного депутата від Партії регіонів у ВР VII скликання Олександра Бобкова, який був одним з творців харківського "Оплоту" і спочатку брав участь у розправах над активістами Євромайдану в Києві, а потім - в організації антиукраїнських заворушень на сході України і захопленні влади в Донецьку. У день "інавгурації" Захарченка в Донецьку, Олександр Бобков приїхав у Донецьк, щоб особисто привітати ватажка бойовиків з відповідальним призначенням. Увесь цей час Абрамовський був його помічником та отримував зарплату з бюджету України.
Є також інформація, що Роман Абрамовський, Олександр Бобков і Сергій Білгородський - власники заводу «КОКСОХІМОБЛАДНАННЯ», донецького підприємства, яке перейшло під контроль бойовиків і справно платить податки в бюджет ДНР донині. Під час президенства Порошенка він працював заступником міністра розвитку громад та територій України.

Якщо хтось й надалі буде намагатись проштовхнути цього одіозного політика в Уряд, надії щодо оновлення влади на чесних, порядних та проукраїнських професіоналів можна похоронити.