Держаудитслужба провела ревізію АТ "Укрзалізниця", яка виявила значні порушення фінансової дисципліни. Зокрема, перевізник не виплатив державі більшу частину дивідендів за 2018 рік на суму понад 200 мільйонів гривень.

Про це стало відомо з опублікованих Державною аудиторською службою результатів перевірки фінансово-господарської діяльності Укрзалізниці за період 2018-2019 років.

Наприкінці минулого року уряд зобов’язав Укрзалізницю виплатити 90% чистого прибутку за 2018 рік. Проте Перевізник досі цього не зробив. А в Мінінфраструктури

У 2018 році транспортний монополіст сплатив до державного бюджету тільки 30% прибутку - це 103,1 млн гривень. На залізниці зробили вигляд, що не помітили, як для держпідприємств в грудні 2019 року було підвищено норматив по сплаті дивідендів до 90%.

Укрзалізниця повинна була доплатити ще 206,2 млн гривень до 20 грудня 2019 року. Але, як стверджують аудитори, ця сума не перерахована досі.

У зв'язку з цим Держаудитслужба звернулася до Мінінфраструктури з підготовки проекту відповідного розпорядження про розподіл чистого прибутку "Укрзалізниці" за 2018 рік. Але відповіді досі немає.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Можливо, мінстр інфраструктури Владислав Криклій просто не має часу на такі "дрібниці", адже він зараз зайнятий набагато важливішими справами. Мністр планує відновити 1385 мостів по всій країні, на що з бюджету буде витрачено 28,7 млрд гривень.