Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Гра з вогнем: чим для бізнесу в кризу небезпечно підвищення податкових ставок».

РБК-Україна нагадало, що в кінці травня президент Володимир Зеленський підписав який наробив галасу в бізнес-середовищі закон про внесення змін у Податковий кодекс (так званий законопроект №1210), яким, серед іншого, передбачено підвищення в півтора рази ставок рентної плати за видобуток залізної руди. На думку видання, такий крок призведе до істотного зростання цін на руду, з-за чого зростуть витрати металургійних підприємств.

Видання підкреслює, що підвищення ренти особливо болісно вдарить по металургам зараз, в умовах коронакризиса, коли попит на їхню продукцію на світових ринках серйозно впав, а обвал цін прискорилося. У результаті вітчизняні металурги стануть менш конкурентоспроможними і почнуть скорочувати виробництво, а також звільняти працівників.

«Після підвищення ренти на видобуток руди собівартість української металопродукції виросте, з-за чого вона буде менш конкурентною. І в такій ситуації цілком очікуваною реакцією метпідприємств стане скорочення виробництва, аж до повної зупинки, а також звільнення персоналу», - прогнозує РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше компанія ArcelorMittal закликала депутатів відстрочити на рік підвищення ставки ренти на видобуток залізної руди, що передбачено змінами до Податкового кодексу (законопроект №1210). У компанії підкреслили, що підвищення рівня рентної плати зараз призведе до втрати ринків збуту та джерел валютних надходжень, скорочення робочих місць, суттєвому зменшенню платежів у державний і місцеві бюджети, а також погіршення стану економіки.

Популярні новини зараз
Українця відправили на фронт наступного дня після оновлення даних: за 2 години вже потрапив під обстріл Від шикарної моделі тікають хлопці через її дивні нахили: "Або я, або ці яйця" Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах
Показати ще

З закликом скасувати норму про підвищення ренти на видобуток руди чи відкласти її введення в дію на рік виступили також «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат», «Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча», «Запорізький залізорудний комбінат».