Більше того – саме невиправдано жорстка монетарна політика Правління НБУ спровокувала економічну кризу в Україні. І саме дії Правління НБУ призвели до втрат економіки та держбюджету-2019 більш ніж на 80 млрд. грн. Про це на засіданні комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики заявив член цього комітету, народний депутат України Андрій Ніколаєнко, коментуючи тези резолюції проекту Постанови ВР щодо діяльності Нацбанку .

«Вважаю, що Верховна Рада має ретельно розслідувати такі дії керівництва НБУ. За цю резолюцію Проекту Постанови ВР щодо діяльності НБУ я проголосував сьогодні на засіданні нашого фінансового комітету Ради», - наголосив Андрій Ніколаєнко на своїй Facebook-сторінці за підсумками засідання комітету.

На думку депутата, Рада має ретельно розслідувати діяльність керівництва НБУ протягом останніх п’яти років.

«Сподіваюся, що парламент утворить ТСК з питань розслідування діяльності керівництва НБУ та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках. І дії посадовців Правління НБУ отримають справедливу оцінку – з боку Ради, Президента, та, не виключено – й з боку судової системи», - резюмував Андрій Ніколаєнко.