Зазіхання на чужу власність мають тягти за собою набагато тяжчі, ніж зараз, наслідки для рейдерів. Про це під час виїзного засідання Тимчасової спеціальної комісії з питань захисту прав інвесторів заявив член ТСК, народний депутат від «Батьківщини» Андрій Ніколаєнко, коментуючи розроблений ним спільно з Асоціацією «Бізнес Варта» законопроект стосовно посилення кримінальної відповідальності для рейдерів.

«Спокуса заробити на чужому має стати для рейдерів набагато меншою, ніж загроза отримати тюремний термін та сплатити величезний штраф. З точки зору Кримінального Кодексу, цим проектом ми пропонуємо внести зміни до низки статей КК, що конкретизують покарання за незаконні дії, які є невід’ємною частиною та інструментарієм рейдерів», - наголосив Ніколаєнко.

Андрій Ніколаєнко та Галина Янченко
Андрій Ніколаєнко та Галина Янченко

Депутат зауважив, що більш серйозні покарання, запроваджені законопроектом, будуть зупиняти тих рейдерів, хто заробляє на захопленні підприємств та просто закладає судові витрати у «прайс» своїх послуг.

«Після прийняття цього закону, маю обгрунтовані сподівання, рейдерський бізнес стане нерентабельним за критерієм «ефект-витрати»», - резюмував Андрій Ніколаєнко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як зазначила Голова ТСК з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко, загаломробота Спецкомісії буде побудована у двох напрямках. Це – розробка законопроектів та розгляд скарг бізнесу. «Парламентська ТСК буде тим органом, який завдяки функції парламентського контролю зможе відреагувати на скаргу та оперативно прийде на допомогу», - зазначила у вступному слові Голова ТСК Галина Янченко.