Про це написав директор ТОВ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн на своїй сторінці в Facebook.

«Ніякого демпінгу немає. Україна закуповує нафтопродукти за максимальними цінами в Європі і це створює хороші умови для внутрішніх виробників», - пише Куюн.

У той же час, за його словами, введення мита на імпорт дизпалива і скрапленого газу створить домінування групи «Приват» Ігоря Коломойського, що володіє Кременчуцьким НПЗ і потужними морськими нефтеперевалочными комплексами. Частка ринку ДП зросте до 35-40%, додатковий заробіток складе близько 260 млн грн на місяць.

«Запровадження мита призведе до зростання цін на ДТ у розмірі 1 грн/л, або 1000 грн/т. Українські НПЗ і держкомпанії в числі перших підняли ціни після введення спецмита на ДТ і сжижгаз в минулому році», - підкреслив Куюн.

Експерт також зазначив, що українські виробники не можуть гарантувати стабільність цін, так як не можуть повноцінно замінити російську частку нафтопродуктів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше президент Нафтогазової асоціації України Неля Привалова заявила, що введення мита на імпортоване дизпаливо призведе до зростання цін для кінцевого споживача.

У свою чергу директор НТЦ «Психея» Сергій Сапегін підкреслив, що підвищення акцизу на зріджений газ і мита на імпортне паливо дизельне вдарить, насамперед, по найменш платоспроможним українцям.