Глава українського уряду Денис Шмигаль звернув увагу на чутки про свою можливу відставку. Прем'єр спробував дати даним чутками розгорнутий коментар.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "BBC News Україна".

Журналісти пишуть, що за словами прем'єр-міністра, він не має уявлення про те, наскільки затримається на займаній посаді. При цьому він усвідомлює відповідальність перед нацією і має намір домогтися успіху на чолі Кабміну.

Шмигаль, фото з сайту Кабміну
Шмигаль, фото з сайту Кабміну

"Жодних обіцянок щодо термінів на посадах ніхто нікому не дає, не давав і не може давати. Ключове питання – це відповідальність перед Україною і українцями, і це ключовий параметр, якого потрібно дотримуватися. Тому не може бути гарантії на посади, це не приватний бізнес... Готовий піти у відставку в будь-який момент, коли народ України, Верховна Рада або президент висловлять таку думку", - пояснив Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Денис Шмигаль - скріншот
Денис Шмигаль - скріншот

Крім цього прем'єр-міністр України підтвердив, що країна не переживе нового посилення карантинних обмежень, викликаних глобальною пандемією коронавірусної інфекції. Національна економіка перебуває не в тому стані, щоб проводити над нею подібні експерименти. Президент Володимир Зеленський в цілому задоволений роботою Кабміну щодо епідеміологічної ситуації в країні.

"Ми перейшли до моделі адаптивного карантину. В областях, де ситуація складна, застосовуємо жорсткі карантинні обмеження, це працює. Україна вийшла із загального жорсткого карантину, але окремі галузі, наприклад Львівщина, сьогодні античемпіон по захворюваності, там карантин посилено. Ця модель дозволяє балансувати на межі незакриття цілої країни і економіки та збереженням життя і здоров'я людей", - запевнив Денис Шмигаль.

Він пояснив, що порівняно з ситуацією в березні, на цей раз Україна готова до боротьби з коронавірусом. Було закуплено засоби медичного захисту, підготовлено лікарні та лікарів.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

"Суспільство встигло морально підготуватися, ми не зіткнулися з панікою, яка привела б до дестабілізації медичної системи і збільшення кількості жертв. Першу хвилю ми пройшли спокійно в помірному сценарії", - резюмував Денис Шмигаль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, посилення карантину в Україні – Шмигаль назвав головні умови та ліміт хворих.

Як повідомляв Знай.uа восени українцям підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.

Знай.uа писав, жахіття на Прикарпатті ще не закінчилося, синоптики б'ють на сполох — води в річках стане більше.