Українські науковці і освітяни звернулися до президента, прем’єр-міністра та голови служби безпеки України. Причини звернення дві - призначення Серія Шкарлета в.о. міністра освіти і науки і навідування представника СБУ до науковця та активіста Антона Сененка, який брав участь в акції проти призначення Шкарлета очільником МОН.

Про це повідомив науковець Сергій Шарапов у Facebook.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

"Згадане вище призначення, яке, як це не дивно, без сорому перед тисячами сумлінних науковців і викладачів, виправдав сам Прем’єр-міністр, неможливо не тільки прийняти, а треба категорично засудити — бо мова йде про виховання майбутніх поколінь України, розвиток наукового забезпечення її економіки і культури", - йдеться у зверненні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також колеги прагнуть з’ясувати, у чому причина навідування представника СБУ до науковця та активіста Антона Сененка, який брав участь в акції проти призначення Шкарлета очільником МОН.

"Можна було б сподіватися, що СБУ зі свого боку вживатиме заходів щодо попередження сумнівного рішення з призначення на посаду заступника та одночасно в.о. Міністра освіти і науки України — важливого, стратегічного підрозділу Уряду — порушника правил академічної доброчесності", - пишуть у зверненні.

Варто зазначити, що Шкарлета звинувачують у "корупційних хвостах". Наприклад, у січні 2020-го Чернігівський технологічний університет придбав за державні гроші білий пікап Volkswagen Amarok VOLCANO вартістю більше 1,5 млн грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пандемія може вдарити по результатам ЗНО 2020 - Міносвіти робить крок назад.

Як повідомляв Знай.uа ЗНО 2020 почалося в Україні - перевірка температури на вході і обов'язкова дистанція.

Знай.uа писав, що потрібно знати учасникам ЗНО 2020 - звільнення, вимоги і зміни.