Кандидат від "Слуги народу" Микола Тищенко відстає майже вдвічі – його підтримують 18,8%. Про це, посилаючись на дані соцопитування, на своїй сторінці у Facebook повідомив політолог Олексій Голобуцький. Він зазначив, що ситуацію на місцях мери знають краще, а тому глава країни має їх підтримати.

Про це пише Обозрєватель.

"Тобто, до українців через регулярні неоднозначні новини від "нової команди" доходить головний принцип інженера: "Працює – не чіпай" – написав політолог.

Він уточнив, що соціологи провели опитування серед жителів Києва, які планують іти на дільниці та голосувати. Таких виявилося майже 70%.

Більшість респондентів радить президенту Володимиру Зеленському підтримати чинного мера – 33% опитаних. 22,5% електорату виступають за висування Миколи Тищенка, що робить його головним конкурентом Кличка.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

До виборів залишилося всього кілька місяців, тому докорінно змінити цю ситуацію навряд чи комусь вдасться, вважає політолог Голобуцький.

"Практично нереально, що хтось із них хоча б наздожене Тищенка за рейтингами. Тобто, якщо Зеленському вже підтримувати своїх – то сенс є тільки в підтримці Тищенка, у якого вже є певний рейтинг. Експерименти (ті розмови про "кандидата-жінку" або Ткаченка, або ще когось), швидше за все, означатимуть програш київських виборів "слугами" "в суху", – запевняє Голобуцький.

Крім того, серед опитаних киян більш ніж 85% дотримуються карантину, хоч його і послабили. А це, з великою часткою ймовірності, і є той ключовий момент, який вивів у лідери Віталія Кличка. Адже саме швидкі та рішучі дії його адміністрації яскраво виділялися на тлі коливань і промахів центральної влади. Свою справу зробила і постійна комунікація з населенням у кризовий період. Мер щодня на виду, щодня звітує і заповнює інформаційний вакуум у тривожний момент. Дивно, але в Зе-команді, яка прийшла до влади на високій медіа-хвилі, такого комунікатора не знайшлося.