Трудовий колектив ТОВ «Волана» звернувся до Офісу Генерального прокурора щодо можливої участі одного зі співробітників Сумської прокуратури у спробі рейдерського захоплення підприємства, передає Обозреватель.
У Києві цими днями відбувається засідання кадрової колмісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур. Серед запрошених на атестацію - і прокурор відділу нагляду за додержанням законів СБУ та Державної прикордонної служби прокуратури Сумської області А.Жерновий. На думку представників ТОВ «Волана», саме цей прокурор був задіяний до рейдерської схеми по захопленню їх підприємства.
На початку червня 2020 р. Зарічний районний суд Сумської області ухвалив рішення про арешт виробничого комплекс уТОВ «Волана», що знаходиться в Синельниково Дніпропетровської області. Завод є одним з найбільших виробників українських снеків, серед яких популярні торгові марки «Семки» та «Козацька слава». Ухвалу про арешт було зроблено по справі, яка не мала ніякого відношення до ТОВ «Волана». Це була справа, відкрита на початку 2017 року Сумським СБУ, про «спробу зміни державного кордону України» фізичною особою Ш. Слідство було давно заморожено, але потім у справу дописали майно компанії, яка успішно працює та дає роботу сотням працівників. Третього липня апеляційний суд скасував рейдерську ухвалу, проте працівники підприємства вимагають покарати винних у злочинних діях. Державним бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо дій прокурора та слідчого СБУ, а також «інших осіб», серед яких може бути і народний депутат Д.Лубінець, який публічно підтримав спробу зміни власника заводу.
У своєму зверненні представники підприємства надають перелік фактів щодо участі прокурора А.Жернового у протиправній діяльності - внесенні завідомо неправдивих відомостей у текст подання до суду. Заявники просять кадрову комісію під час співбесіди задати питання про мотиви таких дій та особу замовника рейдерського захоплення.
Присутні біля місця засідання кадрової комісії представники заводу обіцяють, що дії кожного з учасників рейдерських дій не залишаться без покарання, щоб вони не продовжували відбирати майно інших громадян та підприємств України.