Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль аявив, що зовсім скоро мінімальна зарплата в країні буде збільшена і не раз. Глава уряду уточнив, що підвищення мінімальної зарплати не зробить істотного впливу на інфляцію. Про це він написав повідомлення в Facebook.

Шмигаль додав, що до літа 2021 року мінімальна зарплата в Україні зросте до 6500 грн.

"Уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний рік: з 1 вересня МЗП зросте до 5 тис. грн (плюс 277 грн, або +5,9%); з 1 січня 2021 року МЗП зросте до 6 тис. грн (плюс 1000 грн, або +20%), з 1 липня 2021 року МЗП зросте до 6,5 тис. грн (плюс 500 грн, або +8,3%)".

Денис Шмигаль, скріншот YouTube
Денис Шмигаль, скріншот YouTube

Шмигаль додав, що необхідність підвищення мінімалки грунтується на 5 фактори – це споживчий попит, інфляція, зайнятість, подолання бідності, нерівність.

Популярні новини зараз
Зустрічатимемо Сонце о 3 ночі: коли Україна востаннє перейде на "зимовий час" Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах
Показати ще

"Розрахунки показують, що збільшення МЗП буде стимулювати споживчий попит на українську продукцію; дозволить привести мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму, який зараз фактично 4,9 тис. грн; не матиме значного впливу на інфляцію", – резюмував він.

Бомж, фото Shine Gonzalvez
Бомж, фото Shine Gonzalvez

Також, за словами Шмигаля, в умовах розігріву економіки не збільшиться і безробіття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, посилення карантину в Україні – Шмигаль назвав головні умови та ліміт хворих.

Як повідомляв Знай.uа восени українцям підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.

Також Знай.uа писав, прем'єр Шмигаль назвав умову для своєї відставки - "Балансувати на межі..."