Рішення НКРЭКУ про підвищення тарифів на передачу електроенергії призведе до зростання цін на електрику, що доб'є ресторанний бізнес, постраждалий від коронакризиса. Про це заявила експерт ресторанного бізнесу, директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова.

« Ресторан, в якому 100 місць, успішно працює ресторан витрачає на електроенергію приблизно 20-25 тисяч гривень кожен місяць … І так ресторани в цьому році будуть і вже переживають серйозну кризу з-за коронавіруса, з-за всієї цієї ситуації. Ще й економічна криза додається. Тому добивати бізнес за допомогою підвищення цін на електрику – це, напевно, остання справа в цьому випадку», - сказала Насонова.

За її словами, ресторанний бізнес виявився найбільш уразливим в період коронавіруса. А підвищення тарифів на електроенергію зробить її ще менш привабливим для інвестора.

«Зараз особливо іноземні інвестори в ресторанний бізнес просто не захочуть вкладати. Та й, напевно, в будь-який інший бізнес в країні, в якій змінюються правила гри постійно, і кожен день чекаєш чогось нового. Тобто, насправді, такі кроки призводять до того, що бізнес в Україні перестає бути привабливим для інвесторів. Тобто, це не просто так – підвищити ціни. Це дуже такі досить серйозні заяви про неспроможності країни як місця для вкладення інвестицій», - підкреслила Вона.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг ініціює підвищення у 4 рази тарифів "Укренерго" на передачу і диспетчеризацію електроенергії, пов'язавши це з виконанням Меморандуму уряду з інвесторами в зелену енергетику.

Раніше народний депутат, член комітету ВР з питань економічного розвитку Людмила Буймістер заявила, що ініціатива НКРЭКУ підвищити тариф на передачу електроенергії в 4 рази є непідйомною для бізнесу і промисловості, і загрожує знищенням української економіки.