Про це заявив генеральний директор компанії Д. Трэйдинг Віталій Бутенко.

"Ми дали їм наша пропозиція з постачання вугілля на ТЕС «Центренерго», яке, на наш погляд, є конкурентним. Воно базується на прозорих правил ціноутворення - імпортної альтернативу ", - сказав Бутенко.

За його словами, пропозицію ДТЕК дозволить Центренерго купувати вугілля за найнижчими в Україні цінами.

"Вона дає можливість закуповувати вугілля на 20% нижче того, що вони зараз платять державним вугільним підприємствам і майже на 10% нижче, ніж вони платять за газ", - наголосив Бутенко.

Як повідомлялося, в кінці червня шахтарі вугільних підприємств україни приїхали до Києва на мітинг під ОП, ВР і Кабмін, щоб домогтися виплати боргів (1 млрд грн на той момент) по заробітній платі та звернути увагу держави на проблеми з держкомпанією Центренерго.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Центренерго не оплачує вже поставлене вугілля державними підприємствами (за браком коштів вони не можуть платити за електроенергію і шахти відключають), а також відмовляється купувати українське вугілля. Крім того, в 2020 році Центренерго початок пріоритетно спалювати газ замість українського вугілля.

24 червня під час мітингу шахтарів до них вийшов президент України Володимир Зеленський і пообіцяв розібратися з їхніми проблемами з держкомпанією Центренерго.

Нагадаємо, 1 липня 2019 року припинила дію формула Роттердам+, яка визначала вартість вугілля в Україні з імпортного паритету з урахуванням перевалки в портах і доставки в Україну.