Про це заявив екс-депутат Володимир Гусак.

«Укрзалізниця» є великим споживачем електроенергії, і електроенергія займає досить велику питому вагу в собівартості «Укрзалізниці». Так ось, таке підвищення цін призведе до збільшення витрат «Укрзалізниці» на електроенергію приблизно на 1 мільярд гривень», - сказав Гусак

Експерт зазначив, що УЗ, як і інші перевізники, серйозно постраждала з-за карантинних обмежень, пов'язаних з епідемією коронавіруса. І розраховували на підтримку з боку держави в кризу, а не на збільшення тарифів, що приведе до істотного росту витрат бізнесу.

«У «Укрзалізниці», в українських транспортних підприємств просто немає коштів для того, щоб оплачувати ще й додаткові витрати на електроенергію», - підкреслив Гусак.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг ініціює підвищення у 2 рази тарифів "Укренерго" на передачу і диспетчеризацію електроенергії, пов'язавши це з виконанням Меморандуму уряду з інвесторами в зелену енергетику.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше «Укрметалургпром» у зверненні до прем'єр-міністра Денису Шмыгалю закликав уряд не допустити підвищення тарифу на передачу електроенергії, заявивши, що це може зупинити всю металургійну галузь.