Оператор системи розподілу попередив про відключення світла на державному підприємстві "Мирноградвугілля", через розмір заборгованості в 301 тис грн і порушення рішення Господарського суду Донецької області від 28.07.2017. Керівництво шахти не тільки не гасить борг і не платить за світло, але ігнорує переговори. Тому енергетикам не залишається нічого іншого, як відключити боржника з багаторічною історією.

Шахта має системні фінансові проблеми і неодноразово згадувалася у зв'язку з корупційним скандалом. У травні цього року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього виконуючого обов'язки директора з матеріально-технічного постачання, голови тендерного комітету державного підприємства «Мирноградвугілля» Ігоря Шмигуля у кримінальному провадженні про нанесення 51,17 млн грн збитків трьом вугледобувним держпідприємствам.

Слідство встановило, що протягом 2016-2018 років група осіб організувала схему, в результаті якої фактично встановила контроль за державними закупівлями трьох ДП «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» і «Шахтоуправління Південнодонбаське №1». Мова йде про весь ланцюг – від моніторингу потреб держпідприємств в закупівлях, формування умов тендерів, комунікації з потенційними постачальниками до визначення очікуваної вартості закупівлі, переможця тендерів і контролю за розрахунками з ним.

Раніше у корупції було звинувачено також голову комісії з реорганізації "Мирноградвугілля" Олександра Зоріна. Він виявився фігурантом низки кримінальних справ, у тому числі і про розкрадання власності шахт на попередніх місцях роботи.

Нагадаємо, в січні 2019 року Мінекономрозвитку оприлюднило звіт про результати діяльності 100 найбільших підприємств державного сектору економіки. Другим з найгірших за фінансовими показниками стало ДП "Мирноградвугілля". Причина – постійно падає видобуток вугілля, проблеми з виплатою заробітної плати, борги підприємства за електроенергію і воду.