Президент Володимир Зеленський напередодні відвідав Чернівецьку область з робочою поїздкою. Він відвідав університет імені Федьковича, оглянув недобудований міст через Прут, а також дізнався про те, що Чернівецька область відрізана від решти України. Жителям області доводиться їздити через Молдову, аби потрапити до Києва, пише ОПУ.

Володимир Зеленський у бесіді з губернатором Чернівецької області Сергієм Осачуком ознайомився з туристичним потенціалом регіону і дізнався про інфраструктурної проблему, яка десятиліттями замовчувалася. Як з'ясувалося, у Чернівецькій області немає прямого сполучення з Києвом.

Осачук презентував туристичну привабливість Буковини і розповів про проблеми області. Зокрема, губернатор описав відсутність 34 кілометрів між Чернівцями і Кам'янець-Подільським. Це ускладнює розвиток туризму в області, так як в Київ та інші міста України доводиться їздити через Молдову. Він зазначив, що необхідно працювати над будівництвом нової залізничної гілки.

Зеленський дуже здивувався, дізнавшись, що Чернівецька область не має прямого сполучення з Києвом. Після цього голова ОДА зазначив, що у нього є напрацювання по цьому проекту і навіть є інвестор, який готовий вкласти кошти у будівництво. Про проблему говорив і депутат від 203 округу Георгій Мазурашу. Він пояснив, що необхідно побудувати 34 кілометри залізниці і для цього вже є інвестор. Зеленський запросив депутатів, губернатора та інших чиновників зустрінеться в Офісі президента через тиждень для розгляду проекту.

Нагадаємо Знай писав, що Зеленський пообіцяв буковинцям добудувати міст через Прут.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Знай повідомляв, що Зеленський пішов в університет і похвастлся сэлфи.

Нещодавно Знай передавав, що в Чернівцях мешканці обрушилися на Зеленського з скаргами.