Про це заявив народний депутат України Андрій Ніколаєнко.

Депутат зазначив, що підвищення тарифу на електроенергію стане серйозним ударом для промисловості, яка і без того постраждала від коронакризи, і призведе до тотальних неплатежів.

«Я вважаю, що підвищаться неплатежі в цілому по системі. Плюс для промисловості, яка і так не отримує ніяких реальних сигналів і рівнів підтримки, це може виявитися дуже, дуже і дуже болісно. Тобто, наша, звичайно, конкурентність буде ще більше падати», - сказав Ніколаєнко.

За його словами, в НКРЕКУ повинні розуміти, що у підприємств немає можливості збільшувати витрати, що автоматично підвищить собівартість, і тягар підвищення тарифів на електроенергію ляже на кінцевого споживача. На думку депутата, таке рішення комісії може закінчитися її відставкою.

«Я думаю, що це ще раз напружить і об'єднає промисловість, і це погано закінчиться і для цього складу НКРЕКУ, як і для уряду в цілому», - вважає Ніколаєнко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг ініціює підвищення у 2 рази тарифів "Укренерго" на передачу і диспетчеризацію електроенергії, пов'язавши це з виконанням Меморандуму уряду з інвесторами в зелену енергетику.

Раніше народний депутат, член комітету ВР з питань економічного розвитку Людмила Буймістер заявила, що ініціатива НКРЕКУ підвищити тариф на передачу електроенергії є непідйомною для бізнесу і промисловості, і загрожує знищенням української економіки.