Варто нагадати нашим читачам, що в грудні 2019 року український парламент скасував "депутатську недоторканність", закон набув чинності 1 січня 2020 року. Станом на липень 2020 року жодного нардепа не затримали за кримінальні проступки.

Про це детально повідомляє видання "Слово і діло", публікуючи свою інфографіку. Матеріал журналістів отримав вельми класичну назву: "Скасування депутатської недоторканності: очікування і реальність".

Інфографіка по нардепам з яких Рада знімала недоторканність, скріншот: slovoidilo.ua
Інфографіка по нардепам з яких Рада знімала недоторканність, скріншот: slovoidilo.ua

Згідно з опублікованою інфографікою, можна побачити чим завершилися кримінальні провадження, в яких вони фігурували.

Першим народним депутатом, якого позбавили недоторканності за економічні злочини, був Юхим Звягільський. У листопаді 1994 року парламент погодився на його притягнення до кримінальної відповідальності у справі про розкрадання 19 млн. 900 тис. доларів США. Врешті-решт справу було закрито, всі звинувачення зі Звягільського знято. Сам він був незмінним нардепом-мажоритарником з I по VIII скликань Ради і навіть на правах старшого парламентарія відкривав перші засідання після чергових виборів. Тільки останнє скликання стало виключенням, оскільки Звягільський не балотувався.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Верховна Рада, фото: Офіс президента
Верховна Рада, фото: Офіс президента

А ось останнім нардепи позбавили недоторканності Ярослава Дубневича. Він фігурує у справі про розкрадання державних коштів на суму 93 млн грн. Після арешту Дубневича було звільнено під заставу в розмірі 90 млн грн. Кримінальне провадження не закрито.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, експрем'єр Гройсман передрік велику економічну кризу: "Порох не давав працювати".

Як повідомляв Знай.uа кума Порошенка Білозір захопила українську водойму.

Знай.uа писав, Зеленський терміново збирає парламент: з зарплат чиновників знімуть карантинні "кайдани".