Про це написав директор ТОВ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн на своїй сторінці в Facebook, коментуючи звернення ПАТ «Укртатнафта» до в. о. міністра енергетики Ольги Буславець з пропозицією ввести спецмита на імпорт дизельного палива та скрапленого газу з Росії з 1 серпня.

«Насправді такий шлях введення мита - через спецмито - є найпростішим, і я не міг зрозуміти, навіщо "Привату" здалося це антисубсидиційне розслідування. Правда, тут шансів теж трохи», - пише Куюн.

За його словами, група «Приват» перенаситила ринок нафтопродуктами, в надії заробити, тому зараз домагається введення спецмита на імпорт дизпалива і скрапленого газу.

"Приват" невідомо навіщо привіз три танкери сумарно на 90 тис. т дизпалива, які лежать тепер мертвим вантажем в Одесі. Всього на найбільшого гравця оціночно припадає до третини всіх накопичених у країні обсягів нафтопродуктів. Зрозуміло, хотіли заробити на зростаючому ринку, але інші ж теж не дурні, продукту скрізь було багато. Очікуємо, що в липні-серпні ринок розпродасть запаси і прийде в нормальну форму», - зазначив Куюн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрнафта", АТ "Укртатнафта" та АТ "Укргазвидобування" звернулися зі спільною заявою до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства за фактом нібито антиконкурентних дій при поставках в Україну російського дизельного палива і скрапленого газу, і вимагали введення на них мита у розмірі 8,46%.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Проте Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономрозвитку вирішила не порушувати антисубсидиційне розслідування щодо імпорту в Україну дизпалива і скрапленого газу, тобто відмовилася ввести мито, відповідне рішення комісії було опубліковано 25 червня у виданні «Урядовий кур'єр».