Про це повідомляє видання народного депутата Олександра Дубинського Dubinsky.pro.

“КП «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва» (ДБШТС) є замовником будівництва багатьох скандальних об'єктів української столиці, в квітні 2020 року затвердила нового керівника Романа Лисневского. Він і раніше мав пряме відношення до керівництва підприємства, адже обіймав посаду заступника директора ДБШТС”, - йдеться в матеріалі.

Там акцентується увага на тому, що саме ДБШТС визначає підрядників, які будуть в подальшому виконувати роботи на об'єктах.

“Наприклад, компанія «Північно-український будівельний альянс», яка належить помічнику народного депутата Максима Микитася - Андрію Якусевичу, працювала над дорожнім покриттям Шулявського шляхопроводу. А сьогодні також залучена до дорожніх робіт з укладання асфальту на лівоповоротний з'їзд з вулиці Електриків на Подільський мостовий перехід. Все це змогли влаштувати завдяки близькості Микитася до мера Києва Віталія Кличка і особисто до Роману Лисневскому. У пресі регулярно з'являється інформація про корупцію, до якої має відношення ДБШТС”, - пише Dubinsky.pro.

Видання уточнює, що постарався більше з'ясувати про офіційні доходи Роман Лісневський, що має відношення “до розпилу бюджету” Києва.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, згідно з декларацією про доходи за 2019 рік, сім'я Лисневского володіє:

● квартирою у Вишгороді на 102 м. кв., придбаної в 2016 році дружиною комунальника Оленою Лісневської;

● паркомісцем на 18 кв. м, яке знаходиться у Вишгороді і отримано у власність Романом у 2012 році;

● автомобілем Hyundai Santa Fe 2012 р. в., купленим в 2016 році дружиною Лисневского за 317 тис. гривень.

● 50% ТОВ «ГУДВІЛС ГРУП», основним видом діяльності якого є вантажний автомобільний транспорт (записано на Олену).

● За 2019 рік Роман Лісневський заробив 626 тис. гривень у вигляді зарплати від ДБШТС.

“Олена Лісневська отримала дохід у розмірі 48 тис. гривень, які їй виплатила компанія «Пі енд Оу Ферімастерз», також у вигляді зарплати. При цьому сім'я Лисневского має чималі готівкові заощадження: 177 тис. доларів (4 млн 779 тис. грн) і 21 тис. гривень. На рахунках Лисневские зберігають 122 тис. гривень”, - повідомляється в матеріалі.