Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час запитань до уряду розповів, чому закладам громадського харчування дозволили працювати лише до 23 години вечора. "Складні питання, пов'язані з адаптивним карантином. Тому за рішенням головного санепідлікаря України, за рішенням комісій ТЕБ та НС, були прийняті рішення про тимчасове обмеження роботи закладів харчування, нічних клубів, 23:00", - зазначив Шмигаль.

За його словами, скупчення людей, зокрема і в ресторанах і кафе, збільшує ймовірність передачі коронавіруса від людини до людини. "Досі абсолютно достатньо часу, щоб повечеряти, а по закінченні цього часу відбуваються масові скупчення людей, коли є величезна ймовірність передачі коронавіруса. Як результат, після цієї заборони ви бачите чітку стабілізацію ситуації із зростанням захворюваності коронавірусом", - заявив прем'єр.

Денис Шмигаль - скріншот
Денис Шмигаль - скріншот

Крім того, він підкреслив, що вжиті заходи адаптивного карантину і на державному, і на місцевому рівнях показують результат. "На жаль, не відбувається падіння зростання числа захворюваності. Але останні тижні ситуація стабілізувалася. Це важливий момент", - додав глава уряду.

Нагадаємо, в п'ятницю, 17 липня, у Київській області посилили деякі карантинні обмеження. Так, закладам громадського харчування та розваг дозволили приймати гостей тільки в період з 07:00 до 23:00. До речі, це стосується не лише Київської області – такі ж години роботи для ресторанів і кафе встановили і в Рівному, а також всієї Рівненської області.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, автомобіль "президента" Зеленського виставили на продаж: не так вже і дорого.

Як повідомляв Знай.uа школа 2020: Степанов розповів, до чого готуватися учням після карантину.

Знай.uа писав, Дмитро Разумков назвав п'ятірку найвпливовіших політиків України: "Може бути переворот".