Людина, яка не вміє знімати фільми, отримала від платників податків України майже мільйон доларів на постановку фільму. Якби ці гроші поклали коту під хвіст, користі було б в рази більше.

Таку думку висловив блогер Ігор Лєсєв стосовно фінансування державою фільму Олега Сенцова у новому випуску своєї програми "Не добрий вечір".

Лєсєв зазначає, що до того, як Сенцов потрапив до російської тюрми, він знія всього один фльм, і той, на думку блогнра, дуже посередній.

"Те, що він зняв убоге кіно - ні на що б в його житті не вплинуло. Але доля підкинула йому шанс - він потрапив в російську в'язницю. Потрапив, як і десятки інших наших співгромадян. Але ті не мали за плечима навіть говняного фільму. А у Сенцова був. І таким чином пересічний в'язень Сенцов перетворився на режисера Сенцова".

Та, за словами Лєсєва, у нього немає нічого особистого до Сенцова. Його лише турбує те, що держава виділила Сенцову 25 мільйонів гривень на зйомку його фільму "Носоріг" - майже мільйон доларів. Адже це гроші з кишень українців.

"І знову ж таки, ніяких претензій персонально до Олега... Але у мене питання до нашого тупого Держкіно. Українські чиновники виділяють Сенцову 25 мільйонів на постановку нового фільму. Мільйон доларів. І це гроші не з особистої кишені Порошенка чи Пінчука. Це наші з вами податки. За ці гроші можна побудувати багатоквартирний будинок для погорільців з Нової Каховки. Або з нуля побудувати школу в Києві, де їх катастрофічно не вистачає".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Лєсєв зазначив, що серед всіх українських фільмів, які вийшли в прокат в 2019 році, лише один зібрав більше мільйона доларів - "Захар Беркут". Хоча це по суті американський фільм.

А найкасовішим суто українським фільмом був "Скажені весілля 2", який зібрав 563 тисячі доларів.

"А Сенцову тільки на постановку його "Носорога" дають мільйон доларів. Тобто, всі знають, що він точно не окупиться. І це навіть не питання до Сенцова... Питання - навіщо нам взагалі потрібне Держкіно з такою тупою політикою?"