Про це заявила президент Нафтогазової асоціації України Неля Привалова.

«Правила СОТ дозволяють вводити мита тільки в тому випадку, якщо національні виробники дійсно несуть будь-який збиток від неконкурентних дій іноземних постачальників. Але у випадку з нафтопродуктами такого не відбувається. Нафтопродукти, що імпортуються на територію України за цінами, які перевищують світові. Тому демпінгу цін з боку іноземних постачальників не відбувається. І відповідно немає підстав для того, щоб вводити мита», - пояснила Привалова.

Нагадаємо, «Укртатнафта» у зверненні до в. о. міністра енергетики Ользі Буславець виступила з пропозицією ввести спеціальні мита на імпорт дизельного палива та скрапленого газу з Росії з 1 серпня 2020 на рівні 8,46%.

Раніше "Укрнафта", "Укртатнафта" і "Укргазвидобування" зверталися зі спільною заявою до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства за фактом нібито антиконкурентних дій при поставках в Україну російського дизельного палива і скрапленого газу, і вимагали введення на них мита у розмірі 8,46%. Проте Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Мінекономрозвитку вирішила не порушувати антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну дизпалива і скрапленого газу, тобто відмовилася ввести мито.