Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про створення нового формату під назвою "Люблінський трикутник", до якого увійшли Україна, Польща та Литва. А це означає, що Україна зробила ще один крок до повернення в Європу.

Про це Кулеба сказав у Любліні на спільній пресконференції з польським і литовським колегами.

"Сьогодні ми створюємо "Люблінський трикутник", формат, який стане важливим елементом розвитку і зміцнення Центральної Європи, але також зміцнення України як повноправного члена європейської і євроатлантичної сім'ї", - сказав Кулеба.

За його словами, співпраця трьох країн не обмежиться питаннями оборони, як створення спільної бригади ЛитПолУкрбриг. Кулеба зазначив, що запросив своїх колег — міністра Чапутовича - главу МЗС Польщі Яцека Чапутовича і міністра Лінкявічуса - главу МЗС Литви Лінаса Лінкявічуса друге засідання "Люблінського трикутника" провести в Україні і запрошення було прийняте.

"Звісно, коли міністри закордонних справ про щось домовляються, то перша ідея, що — сіли, побалакали, розійшлися. Але ми сьогодні дуже конкретно домовилися і з міністром Чапутовичем, і з міністром Лінкявічусом, що ми наповнимо "Люблінський трикутник" змістом, конкретними проєктами. Зокрема, будемо протидіяти спільно російській дезінформації, а наші партнери будуть підтримувати нас в європейській і євроатлантичній інтеграції", - додав після пресконференції Кулеба у включенні наживо на своїй сторінці у Facebook.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лазебна поставила крапку в підвищенні пенсійного віку: "Більше нікуди".

Як повідомляв Знай.uа українцям затримають пенсії? У ПФУ назріває криза, не вистачає 3,4 млрд.

Знай.uа писав, українцям підвищать пенсії в два рази: у Мінсоцполітики озвучили терміни.