Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос пропонує розглянути подання запиту на видачу громадян України, яких затримали у складі групи бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера".

Сергій Кривоніс вважає, що це "відбило б бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни". Таке рішення могло б посилити нормальні відносини України та Білорусі. Про це він заявив в ефірі "5 каналу". За словами Кривоноса, він вже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України.

Сергій Кривоніс, скріншот з відео
Сергій Кривоніс, скріншот з відео

Вчора, 29 липня, в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії "Вагнера". У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибутку для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні. Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і зажадав від Росії пояснень.

Правоохоронці отримали інформацію про прибуття до Білорусі понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі кожен з них мав невелику ручну поклажу, а на всіх бойовики мали три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Білорусі накрили 32 бойовика Путіна з ПВК "Вагнера" - Прилєпін визнав своїх головорізів

Як повідомляв портал "Знай.uа", українців обкладуть податком на землю — хто і скільки сплачуватиме

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня