Про це в ефірі телеканалу «Украина24» повідомив голова виконавчого комітету Ради реформ України Михайло Саакашвілі.

«Разом з новою командою Державної служби геології та надр ми готуємо закон про надрокористування, який дозволить встановити прозорі правила гри і залучити інвесторів. Потрібні швидкі та ефективні рішення, і вони у нас є», - повідомив Саакашвілі.

Він зазначив, що інвестиції у видобуток берилію і літію, збільшення видобутку титану, можливість для переробки і створення додаткової вартості — призведуть до створення додаткових робочих місць, зміцнення економіки і залучення в країну передових технологій.

Раніше глава Державної служби геології і надр Роман Опимах презентував пакет реформ новим з правилами для надрокористувачів.

Реформа, зокрема, передбачається спрощення правил для «малого надрокористування». Також планується ввести розстрочку платежів за видачу спецдозволів (50-20% в перший рік, решту протягом 6 років), запровадити вільний обіг ліцензій та провести ряд інших змін та дерегуляций.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще